Читај ми!

Посланици Скупштине Црне Горе сазвали седницу на којој ће бирати нову владу

Шеф посланичког клуба "Црно на бијело" Милош Конатар саопштио је да је 46 посланика у Скупштини Црне Горе одлучило да за 28. април на Цетињу сазове седницу парламента на којој ће бирати нову владу и председника Скупштине.

Милош Конатар је рекао да потпредседница Бранка Бошњак није заказала седницу иако су јој у среду поднели иницијативу, те да су из медија сазнали да то неће учинити.

"Јуче смо поднели иницијативу Бранки Бошњак за заказивање колегијума и седнице Скупштине, али она то до овог тренутка није урадила. У медијима је изнела да то неће урадити и да само Страхиња Булајић може заказати седницу. Пошто смо исцрпили све могућности, а Булајић и Бошњак одбили иницијативу, 46 посланика је одлучило да сазове седницу за четвртак 28. април са почетком у 12 сати на Цетињу", рекао је Конатар на конференцији за новинаре.

Подсетио је да је крајем фебруара 49 посланика тражило заказивање прве редовне седнице парламента како би се изабрао председник Скупштине, али да није било спремности за заказивањем, односно да потпредседник парламента Страхиња Булајић није желео да је закаже.

Рекао је и да су, након што је Булајић поднео оставку, предали формално захтев за сазивање Скупштине како би одблокирали парламент.

Седницом ће, како је рекао Конатар, председавати потпредседник парламента Ервин Ибрахимовић, јер потпредседница Бранка Бошњак није хтела да закаже седницу.

"Одредили смо да седницом председава потпредседник Ибрахимовић и он ће од овог тренутка предузети све радње како би се седница одржала без сметњи 28. априла. Очекујем од генералног секретара и службе Скупштине да сарађују са Ибрахимовићем", рекао је Конатар.

Коментаришући чињеницу да заказивањем седнице улазе у зону кривичне одговорности, Конатар је нагласио да су заједнички поднели иницијативу, те да ако неко буде хтео да поднесе кривичне пријаве, поднеће их против 46 посланика.

"Почињемо причу о одблокирању највишег законодавног дома"

Потпредседник Скупштине Црне Горе Ервин Ибрахимовић је на конференцији за новинаре рекао да је важно да је већина сазвала седницу.

"Данас почињемо причу о одблокирању највишег законодавног дома и процеса који су били блокирани и директно утицали на стандард грађана", рекао је Ибрахимовић.

Осим избора председника Скупштине и нове владе, на дневном реду ће бити и измене закона о акцизама и ПДВ, у циљу помоћи грађанима и привреди.

Мандатар за састав владе Црне Горе Дритан Абазовић рекао је у среду да су састав и експозе нове владе комплетирани и да је обавестио Скупштину да је Црна Гора спремна да добије 43. владу.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи