Читај ми!

Весни Меденици одређено задржавање до 72 сата

Бившој председници Врховног суда Црне Горе Весни Меденици одређено је тужилачко задржавање до 72 сата.

Меденица је након саслушања враћена у Клинички центар Црне Горе, јавља подгорички портал Вијести.

Меденица је ухапшена у недељу на Аеродрому у Голубовцима.

Њој је јуче ујутру позлило, након чега је примљена у Ургентни центар, али су затим подгорички медији јавили да је њено здравствено стање стабилно.

Меденица је требало да буде саслушана у Специјалном државном тужилаштву (СДТ) у 17.30 сати, али је Меденици поподне опет позило, јавила је РТЦГ.

Како је навео црногорски јавни сервис позивајући се на незваничне информације, СДТ је раније јуче тражило мишљење вештака о томе да ли Меденица може бити саслушана у Специјалном државном тужилаштву.

Вештак медицинске струке је проценио да њено здравствено стање није забрињавајуће и да је способна да да изјаву у згради СДТ.

Иначе, СДТ Меденицу сумњичи да је починила два кривична дела, стварање криминалне организације и противзаконит утицај, који се односи на пословне везе њеног сина са једном познатом подгоричком фирмом.

СДТ је формирало предмет у случају Меденичиног сина Милоша Меденице, након што је портал "Либертас" објавио податке које је Европол доставио црногорској полицији и тужилаштву, а на основу којих се он наводно бавио кријумчарењем цигарета и трговином дроге.

Меденица је за председницу Врновног суда Црне Горе први пут изабрана 2007. године, а претходно је обављала дужност врховног државног тужиоца.

Била је на челу Врховног суда пуних 17 година, до оставке коју је поднела крајем 2020. године.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи