Читај ми!

Специјалци испред Владе Републике Српске, Еуфор негира наводе о планирању хапшења Додика

Милорада Додика и његову породицу чувају припадници Специјалне антитерористичке јединице. Мере безбедности подигнуте су на највиши степен, јер је МУП Републике Српске добио информације да је угрожена њихова безбедност. Додик каже да се осећа сигурним и да неће одустати од својих ставова.

Пред зградом Владе Републике Српске припадници Специјалне антитерористичке јединице, повећан број полицијских снага, а на два улаза специјализована возила МУП-а. Додик из кабинета излази са информацијом да је пред зору обавештен да му је безбедност угрожена.

"Све информације које сам добио долазе од МУП-а. Поштујем изворе које су ми предочили. Са неколико страна je достављена готово идентична информација", каже Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ.

Информације су стигле, кажу у МУП-у, од партнерских служби. Да су међу тим информацијама и оне које указују да су у претње укључене и одређене међународне безбедносне агенције, али и неке институције, открива председавајући Савета министара Зоран Тегелтија. Очекује да се огласе.

"Ако не буду они изашли са својим ставовима и запажањима, ја ћу изнијети оне ставове и запажања и сазнања која имам", поручује Тегелтија.

Из сарајевске базе Бутмир, Еуфор саопштава да не планирају Додиково хапшење и да су то бесмислице.

Претње по безбедност Милораду Додику стигле су два дана после санкције Велике Британије и дан после одлуке Кристијана Шмита да суспендује Закон о неопокретној имовини Републике Српске. Додик не одустаје, закон ће, каже, сутра ступити на снагу.

"Он је јуче говорио да је имовина у надлежности БиХ. Није у надлежности. Лаже. Петља. Како га није срамота да лаже. Све што није изричито дато Уставом БиХ припада ентитетима, а онда долази Педи Ешдаун који забрањује располагање имовином РС. Дакле, признаје имовину РС", истиче Додик.

Поништење одлуке Кристијана Шмита тражи и амбасада Руске Федерације у БиХ.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи