Читај ми!

Додик и Цвијановићева о санкцијама: Британија никад није имала добре намере према Србима и РС

Српски члан Председништва БиХ и лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да га много не брину санкције које je Велика Британија увела њему, као и председници Републике Српске Жељки Цвијановић. Санкције су политичка порука свим политичарима који штите РС, оценила је Цвијановићева.

Милорад Додик је изјавио да Велика Британија никад није имала добре намере према Србима и РС, преноси Радио-телевизија Републике Српске.

Додик је прочитао саопштење Владе Велике Британије о увођењу санкција њему и Жељки Цвијановић, рекао да га много не брину. "Немам никакву имовину у Великој Британији", рекао је Додик.

Цвијановићева је рекла да се гледајући шта се дешава, може закључити да су "Бошњаци и ПДП наручили, а Британци испоручили".

Истакла је да су санкције Велике Британије политичка порука свим политичарима који штите РС.

"Једна од ствари које су сад на сцени, су управо притисци које смо трпили као власт да се не донесе овај закон о имовини у НСРС којим се дерогира претходно донесени, односно давно донесени закон наметнут од стране британског држављанина који је вршио дужност високог представника Педија Ешдауна", навела је Цвијановићева.

Истакла је да је Скупштина усвојила свој закон.

"С обзиром на то да је НСРС усвојила тај закон, он је дошао код предсједника Републике на потпис, те на упућивање на службену објаву. И наравно да вјерујем да све ово што се дешава и санкције имају и те како везе са тим чином, из простог разлога што је тражено да на себе преузмем тај велики ризик и одговорност, а то је да не потпишем тај закон. И онда кад се не бих слагала, не бих ишла против воље НСРС", истакла је Цвијановићева.

Нагласила је да парламент Републике Српске има пуно право да доноси законе и да ти закони могу бити преиспитивани на различите начине, али и да председник Републике Српске без великог разлога не треба да улази у такву врсту конфликта са Народном скупштином РС.

ПДП: Сами сте се упетљали, сами се испетљајте

Са друге стране, огласила се Јелена Тривић из Партије демократског прогреса.

"Сами сте се у то упетљали, сами се из тог испетљајте. Нити вам можемо помоћи, нити вам можемо одмоћи", поручила је Тривићева.

Високи представник Кристијан Шмит поздравља санкције.

Хрватски члан председништва Жељко Комшић му поручује да након потеза Велике Британије не треба оклевати, већ поништити антиуставне законе који, каже, подривају државу.

Велика Британија саопштила је данас да је санкционисала члана Председништва БиХ и лидера СНСД-а Милорада Додика и председницу РС Жељку Цвијановић због, како је описано, покушаја поткопавања легитимитета и функционалности Босне и Херцеговине, наводи РТРС.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи