Читај ми!

Додик поднео кривичну пријаву против Турковићеве и Алкалајa

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик поднео је кривичну пријаву против министaрке иностраних послова у Савету министара БиХ Бисере Турковић и амбасадора БиХ у УН Свена Алкалаја.

Позивајући се на своја сазнања, Срна наводи да је Милорад Додик кривичну пријаву поднео због постојања основа сумње да су Турковићева и Алкалај злоупотребили службени положај и овлашћења у намери да другом нанесу штету и теже повреде права другог тако што су поступали противно Уставу који предвиђа да је Председништво БиХ надлежно за вођење спољне политике.

У кривичној пријави се наводи да је Турковићева јуче самоиницијативно, неовлашћено и без одлуке Председништва БиХ дала налог Алкалају да на седници Генералне скупштине УН подржи иницијативу за суспензију Руске Федерације из Савета за људска права УН.

"Злоупотребом положаја и овлашћења нанесена је штета и другом, у овом случају Републици Српској, јер је услед незаконитог деловања Турковићеве и Алкалаја Република Српска спречена да у конкретном случају учествује путем свог представника који се бира са територије Српске у расправљању и одлучивању о овом важном и конкретном питању спољне политике", навео је Додик.

Оваквим поступком су, истакао је, нанели штету и тиме повредили права чланова Председништва БиХ, као и право српског члана Председништва да остварује своја права прописана Уставом БиХ, чиме су починили кривично дело злоупотреба службеног положаја или овлашћења из Члана 220 Кривичног закона БиХ.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи