Читај ми!

Додик: Председништво БиХ није заузело став за ГС УН о Русији

Председништво није заузело став о седници Генералне скупштине УН о искључивању Русије из Савета за људска права, рекао је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик. Додик је истакао да се БиХ о овом питању није изјаснила.

"Амбасадор БиХ у УН Свен Алкалај је личним потезима изнео став који није став БиХ. То није одлука БиХ, већ приватна одлука муслиманских страна у Сарајеву. То је кршење Устава, процедура и рушење БиХ", навео је Додик.

Додик је истакао да то није одлука БиХ, него приватна одлука муслиманског круга из Сарајева, Бакира Изетбеговића, Шефика Џаферовића, Жељка Комшића, Бисере Турковић...

Поручио је да је неприхватљиво да без става Председништва, било ко гласа у Скупштини Уједињених нација.

Такође, рекао је и да гласање да се Русија избаци из Савета за људска права УН, није став Председништва БиХ.

"Видљиво је да неке земље сматрају да могу дати легитимитет само оном што њима одговара у БиХ. Писао сам генералном секретару УН. Писао сам многима, као и руском предсједнику Владимиру Путину и министру иностраних послова Сергеју Лаврову и упознао их са кршењем ових правила", навео је Додик.

Генерална скупштина УН гласаће о предлогу Сједињених Америчких Држава да се Русија суспендује из Савета УН за људска права због извештаја о, како се наводи, "грубом и систематском кршењу људских права" спровођењем специјалне војне операције у Украјини.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи