Читај ми!

Судар камионета и воза у Мађарској - петоро погинуло, више од 10 повређено

Пет особа је погинуло, а више од 10 је повређено након што су се сударили воз и комионет у јужној Мађарској. Мађарске железнице су потврдиле да је на сигнализацији било црвено светло за возила која прелазе пругу, тако да је до несреће вероватно дошло јер возач камионета није поштовао сигнализацију.

Несрећа се догодила нешто пре 7 сати ујутру на железничком прелазу у центру града Миндсент. када је комионет налетео на шине и сударио се са возом који је саобраћао на линији од Сентеша до Ходмезовашархеља.

Воз је након удара искочио из шина и одлетео у јарак, а неколико људи је погинуло на лицу места, преноси МТИ.

Мађарски медији наводе да је рампа била спуштена када се догодила несрећа. У комионету се налазило седам путника од којих је петоро погинуло.

У возу је било 22 путника. Двоје је тешко повређено, а осморо лакше. 

Полиција је затворила пут како би олакшала рад истражних и спасилачких служби, а на место несреће је упућен и хеликоптер хитне помоћи.

Алармирани су и ватрогасци, а спасилачком операцијом координира оперативна служба за управљање катастрофама.

Мађарске железнице су потврдиле да је на сигнализацији било црвено светло за возила која прелазе пругу, тако да је до несреће вероватно дошло јер возач камионета није поштовао сигнализацију.

"Машиновођа је у потпуности поштовао правила, али није могао да закочи када се испред воза изненада појавио камионет", рекла је Анет Бибер, потпаролка Мађарских железница.

На том делу пружног прелаза иначе нема рампе, само сигнализација која је радила исправно, наводе из Мађарских железница.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи