Читај ми!

Пастор о победи Фидеса: Сваки пети глас из иностранства дошао од нас

Парламентарни избори одржани су јуче и у Мађарској. Убедљиву победу, четврти пут заредом, однела је владајућа коалиција Фидес-KДНП, предвођена мађарским премијером Виктором Орбаном. Иштван Пастор, председник Савеза војвођанских Мађара каже да је задовољан исходом избора не само јер је Фидес стратешки партнер, већ и због добрих односа Мађарске и Србије.

Након што је Национална изборна комисија обрадила 99 процената гласова, Фидес је освојио 135 мандата, уједињена опозиција 56 мандата, десничарска листа "Наша домовина" седам, а немачки национални савез један мандат.

Фидес је у прошлом мандату освојио 133 посланичка места.

Председник Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор, коментаришући резултате избора, каже за РТС да је задовољан исходом не само јер је Фидес стратешки партнер, већ и због добрих односа Мађарске и Србије.

Према његовим речима, право да гласа у Мађарској имало је око 70.000 двојних држављана из Србије, не само Мађара, те да је излазност била висока, око 78 одсто.

"Сваки пети глас из иностранства је дошао од нас, што је упечатљив знак везан за значај ових избора", каже Пастор.

Премијер Виктор Орбан рекао је синоћ да нема много опуштања, те да је седница Владе заказана за данас као и да, како је рекао, мора много да се ради пошто је остварена огромна победа.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи