Читај ми!

Албанија, Љуљзим Баша поднeo оставку на место председника Демократске партије

Председник Демократске партије у Албанији Љуљзим Баша, поднео је оставку на ту функцију, како због све израженије поделе унутар те најјаче опозиционе странке тако и њених лоших резултата на локалним изборима у неколико општина.

На заједничком састанку Председништва, посланичке групе и колегијума лидера ДП-а, Баша је саопштио да је поднео оставку због дубоке кризе која је захватила странку.

Медији на албанском јављају да Башина одлука долази након резултата на локалним допунским изборима 6. марта, где је ДП заузео треће место у пет од шест општина.

Баша је у изјави рекао да "не жели да се бави оним што се десило и ко је погрешио, а ко у праву".

Изјавио је да је одлучио да оставком направи корак уназад, како би помогао оживљавање и уједињење Демократа и Демократске странке "као једине наде за Албанце".

Руковођење странком преузимају потпредседници странке Јорида Табаку и Енкелејд Алибеај.

Баша је рекао да ће и даље бити део ДП-а, посвећен будућности странке.

Демократска странка се поделила на два "пола" након што је Баша избацио из посланичке групе бившег лидера странке Саљија Беришу, који је покренуо иницијативу за поновно преузимање странке,

Саљи Бериша је након што је Баша поднео оставку истакао да је "уједињавање демократа на основу њиховог доприноса приоритет Демократске странке".

Бериша, иначе бивши премијер Албаније, рекао је да је повратак на гласање једини начин да се "ДП уједини, а онда и победи".

"Позивам демократе и демократе свуда да заједно раде за уједињенију, јачу, отворенију Демократску партију", написао је Бериша на Фејсбуку.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи