Читај ми!

Мађарска, забрањено точење субвенционисаног горива за стране теретњаке веће од 3,5 тоне

Мађарска Влада забранила је точење горива за домаће камионе веће од 7,5 тона и стране теретњаке веће од 3,5 тоне по повлашћеној цени од 480 форинти, рекао је на ванредној конференцији за новинаре у Будимпешти Гергељ Гујаш, министар у кабинету мађарског премијера.

Жолт Хернади, генерални директор мађарске нафтне компаније "Мол" рекао је да ће већи камиони моћи да точе гориво на посебним станицама високог притиска где се гориво продаје по тржишним ценама.

Додао је да Мађарска има довољно нафте и деривата и да домаћа рафинерија ради максималним капацитетом, али да се потрошња последњих неколико дана утростручила, са пет милиона, на 15 милиона литара дневно.

"За то су у више од 70 процената случајева одговорни камиони и аутобуси који су кренули да сипају гориво на обичним станицама, уместо код својих комерцијалних добављача. Десет процената чини паничну куповину становништва, а има и бензинског туризма", навео је Хернади.

Министар Гујаш је нагласио да ће мађарска Влада обезбедити сигурно снабдевање потрошача горивом и чврсто стоји иза одлуке да се бензин и дизел продаје и даље по ограниченој цени од 480 форинти за литар (око 152 динара).

Ту меру Влада Мађарске је увела пре три месеца и продужила њено важење до средине маја.
Новом одлуком, Влада је снизила акцизу по литру горива за 20 форинти.

За путничке аутомобиле и пољопривредне машине и возила, без обзира на земљу из које долазе и даље остаје могућност да се без ограничења напуне резервоари субвенционисаним горивом.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи