Читај ми!

Абазовић: ДПС је побеђен и неће се вратити, морамо да водимо друге битке

Демократска партија социјалиста је дефинитивно побеђена, а инклузивни циљеви нове владе биће деблокада европског пута, реформа тужилаштва и судства у парламенту и економски развој, поручио је мандатар за састав нове црногорске владе и председник Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић.

Дритан Абазовић је поручио да се Демократска партија социалиста (ДПС) неће вратити и да је та странка побеђена 30. августа.

"Ми треба да водимо остале битке. Да очувамо грађанску Црну Гору, да стварамо претпоставке да будемо кредибилни дио западног свијета. Ми нијесмо за блокирану земљу. Ми желимо да она буде перјаница прогресивних држава", додао је Абазовић.

Оцењује да грађани не треба да иду у даље поделе и да воде референдумску политику.

"Ми морамо да се миримо сами са собом, са комшијама, са свим земљама - да бисмо на тај начин стварали нове вриједности и могућности за наше људе. Нова влада имаће три инклузивна циља: деблокаду пута ЕУ, реформу тужилаштва и судства у парламенту и економски развој", истакао је Абазовић.

Он је у обраћању на конвенцији бјелопољског одбора УРА поручио да ће УРА водити инклузивну политику и да су за сваког ко је за добро државе врата те странке отворена.

Како је навео, само слободни људи могу да повлаче потезе.

"Треба да постоје воља, знање и труд. Економски развој иде уз правду. Разговори које смо имали са неким иностраним инвеститорима показали су да су они заинтересовани за улагање посебно у сјевер Црне Горе", рекао је Абазовић.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи