Читај ми!

Влада РС преузима Сбербанку у Српској

Влада Републике Српске преузеће Сбербанку у Српској и уложиће 15 милиона КМ основног капитала, рекла је министарка финансија Српске Зора Видовић.

Видовићева је истакла да ће банка наставити да ради под новим именом.

"Влада Српске ће преузети и заштитити банку. Оснивамо нову банку под новим именом и наставља се рад. Све је у складу са законским процедурама", рекла је Видовићева.

Нагласила је да је финансијски систем остаје потпуно стабилан.

Председник Владе Српске Радован Вишковић каже да ће ново име банке бити објављено у наредна 24 часа.

"Свака марка, сва средства биће заштићени, извршаваће све своје обавезе као и до сада. Имали смо брзу реакцију Агенције за банкарство Српске" истакао је Вишковић.

Директор Сбербанке у Бањалуци Александар Кесић рекао је да ова банка у Републици Српској постоји више од 20 година и никада није имала проблема.

"Имамо тренутно два проблема: један су власничке акције Сбербанке, а други проблем је уопштена паника грађана, коју ми свакако разумемо. Грађани треба да знају да ми немамо никаквих проблема када је у питању исплата, свака марка грађана биће исплаћена и заштићена", истакао је Кесић.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да је Влада Републике Српске сада власник Сбербанке, што говори да је то гаранција самим клијентима за озбиљност у оквиру које нико неће остати без новца.

Додик је рекао да је поносан што институције Српске у овом смислу реагују да не дође до ликвидације Сбербанке, те да се сачувају депозити и више стотина радних места.

"Циљ је да ова банка не доживи крах јер је важна за наш банкарски систем", рекао је Додик.

Срђан Шупут из Агенције за банкарство Српске рекао је да је Агенција ушла у управљање Сбербанком, те да ће Влада стати иза ове банке.

 

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи