Читај ми!

Вијести: Ђукановић почиње консултације о мандатару

Председник Црне Горе Мило Ђукановић данас почиње консултације о избору мандатара за састав нове владе, сазнају Вијести. Међутим, Демократска Црна Гора и Демократски фронт саопштили су да се нису одазвали позиву.

На консултације са председником Црне Горе о избору мандатара прво су позвани представници Демократског фронта и коалиције Мир је наша нација, пишу подгоричке Вијести.

Вијести пишу да су након тога планирани разговори са представницима мањинских партија.

По окончаним консултацијама, председник државе би требало да предложи мандатара за састав нове владе ономе ко обезбеди подршку најмање 41 посланика у Скупштини.

Из кабинета Ђукановића није званично најављено да ће почети разговоре са представницима парламентарних партија, након што је кабинету премијера Здравка Кривокапића ускраћено поверење у Скупштини.

Очекује се да позив за консултације добију и остали посланички клубови. Вијестима из партија није потврђено да су добиле позив за консултације.

Демократе не иду на консултације

Демократска Црна Гора није се одазвала позиву на, како наводе, фингиране консултације код председника Мила Ђукановића.

Из ове странке су саопштили да нису добили званични позив за консултације, каква је пракса била до сада.

"Стигао је једино телефонски позив нашој службеници јуче после подне и информација да се консултације одржавају јутрос. Какви год позиви били, не идемо на фингиране разговоре форме ради и не прекрајамо изборну вољу грађана Црне Горе", саопштили су из Демократске Црне Горе.

ДФ се није одазвао позиву

Лидери Демократског фронта нису се данас одазвали позиву председника Црне Горе. Они су у писму Ђукановићу поручили да ће бранити изборну вољу остварену 30. августа 2020. и позвали председника државе и ДПС да не покушава да дестабилизује државу.

Кажу да за неодазивање на консултација имају више разлога, а као први су навели да формирање нове владе има за циљ прекрајање изборне воље грађана, што би, како сматрају, такав политички инжењеринг, у овим сложеним политичким околностима, додатно дестабилизовао стање у земљи.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи