Читај ми!

Трајект у пламену код острва Крф, спасиоци покушавају да избаве две особе

Две особе још се налазе на трајекту који је захватио пожар док је рано јутрос пловио из Грчке за Италију. Остали путници и чланови посаде су евакисани, саопштила је обалска стража. Један путник пребачен је у болницу због респираторних проблема.

Пожар је избио на трајекту "Јуро фери Олимпија", који је пловио под италијанском заставом, у близини острва Крф у Јонском мору.

Обалска стража је саопштила да је на трајекту било 239 путника и 51 члан посаде. 

Грчки Катимерини наводи да су путници евакуисани чамцима за спасавање, који су их превезли у луку на Крфу, где су их је сачекала медицинска помоћ. 

"Пробуђени смо око 4.20 ујутру. У року од сат времена смо напустили трајект... Спасила нас је посада, која је брзо реаговала", рекао је један од путника за телевизију Скај.

Један путник пребачен је у болницу због респираторних проблема.

Нема извештаја о смртним случајевима или тешким повредама. Међутим, грчки медији јављају да се страхује да је најмање 10 особа нестало.

Власти нису могле да потврде ту информацију, наводећи да је операција у току.

Две особе у гаражи 

Неколико сати након што је подигнута узбуна, брод је и даље био у пламену.

"Две особе још се налазе у гаражи и улажу се напори да се пребаце на палубу", рекао је званичник обалске страже, додајући да хеликоптер чека да их одвезе.

Према речима гувернера Јонских острва, на броду су били страни држављани, углавном Италијани, а за сада нема потврде да ли је међу њима било деце.

Трајект је испловио из Игуменице, највеће луке у западној Грчкој и упутио се ка италијанској луци Бриндизи, удаљеној око девет сати вожње трајектом.

За сада се не зна шта је изазвало пожар, али има индикација да је кренуо из бродског складишта.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи