Читај ми!

Протест Демократске Црне Горе у Пљевљима

У Пљевљима је одржан протест, који је организовала Демократска Црна Гора, уз слоган "Устани. Одбрани. Победи". Лидер Демократа Алекса Бечић поручио је да народ нико никада није победио, па ни они коју су, како је навео, спремни све да продају зарад шачице власти.

Смењени председник црногорског парламента је на протесту рекао да Демократе траже да се брзо одрже избори и добије "народни суд".

Бечић је нагласио да ће бранити "исконску и поштену Црну Гору, а не мафијашку Црну Гору", као и вољу народа, преноси РТЦГ.

Бечић је рекао да су Пљевља увек устајала када се радило о издаји и оценио да је ово што се тренутно догађа у Црној Гори "једна од највећих издаја" коју памти та земља.

"Данас смо дошли до тога да они који су дали реч свима, који су се заклели 208.000 људи, који су се годинама борили за промене, сада хоће да ту реч баце под ноге. Да ту реч погазе", рекао је Бечић, а наводе Вијести.

Он је нагласио да народ у Црној Гори никада није праштао издају.

Функционер Демократске Црне Горе Никола Ровчанин рекао је да је један део политичара са народом а други са ДПС-ом.

Ровчанин је рекао да је вољом народа 30. августа 2020. године ДПС смењен и нагласио да народна воља мора да се поштује.

Он је позвао лидера УРА Дритана Абазовића да доде у Пљевља, и погледа људе у очи, а грађане да дођу на протест у Подгорицу у среду у 18 часова.

Окупљени су кренули у протесну шетњу улицама Пљеваља.

Синоћ је протест одржан у Колашину, а до узавреле политичке атмосфере у Црној Гори дошло је због изгласавања неповерења Влади Здравка Кривокапића.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи