Читај ми!

Лука Бар – викали бомба, украли цигарете

Из Слободне зоне Луке Бар нестала је велика количина цигарета током евакуације због анонимне дојаве о подметнутој бомби.

Вршитељка дужности директорке Управе прихода и царина Милена Петричевић је објаснила да је крађа откривена данас, након што су кренули у попис цигарета и дуванских производа након лажне дојаве о бомби у Луци Бар.

"Велика количина цигарета одвезена је камионом из једног складишта у Слободној зони Луке Бар, утврдили су надлежни из Управе прихода и царина", рекла је Милена Петрчевић и додала да је због тога суспендовала пет цариника у чијој смени се то дешавало.

"Индикативно је, а можда и случајно, да се јуче када смо требали да заопчнемо попис, десила дојава о бомби у Луци Бар, због чега су сви, па и службеници УПЦ морали бити евакуисани. Активности смо започели данас, пописујући складишта у "Port of Adria", међутим, и та активност морала је бити прекинута, због сазнања које је утврдио запослени у Царинској испостави Слободне зоне - обиласком одређеног складишта, установљено је да је физички оштећена заштитна пломба постављена 1. јануара", објашњава вршитељка дужности директорке Управе прихода и царина.

Према њеним речима, запослени је о томе, сходно хијерархији, обавестио свог првог претпостављеног, а он њу као старешину органа.

"Након тога сам у договору са помоћником за Сектор безбедности издала налог "Port of Adria" да прегледом снимака надзорних камера утврде да ли је само оштећена пломба, или је евентуално било улазака у складиште. Увидом у снинмљени материјал са надзорних камера утврђено је да је у то складиште више пута улазило одређено транспортно средство", казала је она.

Петричевићeва додаје да је након тог сазнања обавестила директора Управе полиције Зорана Брђанина.

"За сада не могу да прецизирам количину несталих цигарета, нити да износим детаље. Свакако, оно што сам и раније рекла, очигледна је спрега мафије са појединцима у Луци и Царинама. Знам да је три месеца, колико сам на челу УПЦ кратак период, али и данас им поручујем да сам од првог дана намерна да станем на реп мафији, а ради се о озбиљним криминалним групама", казала је Петричевићева.

Из Управе полиције су саопштили да њихови службеници спроводе активности на расветљавању тог случаја.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи