Читај ми!

Абазовић: Нисам се састао са председником Вучићем

Потпредседник црногорске владе Дритан Абазовић изјавио је данас да се током прошлонедељне посете Србији није састао са председником Александром Вучићем и додао да ће бити прилике и за тим врстама састанака. Истакао је да је задовољан изјавом митрополита Јоаникија да СПЦ не интересују политички обрачуни. Када је реч о протестима због иницијативе његовог ГП УРА за формирање мањинске владе, Абазовић не очекује радикализацију и не види проблем у исказивању незадовољства грађана.

Дритан Абазовић, који је прошле недеље разговарао у Београду са патријархом Порфиријем, изјавио је да се није састао са Александром Вучићем, јављају Вијести.

"Имам комуникацију с многим лидерима у региону. Биће прилике и за тим врстама састанака", рекао је Абазовић новинарима уочи почетка седнице Одбора за безбедност и одбрану, где ће сутра бити саслушан у вези са запленом пола тоне кокаина.

Када је реч о потписивању Темељног уговора између Црне Горе и Срспке православне цркве, Абазовић је рекао да не може да разуме да је преамбула уговора проблем, јер, како је указао, она није нормативни део документа.

"Интересује нас нормативни дио, који је усклађен са законом. Кад је ријеч о вјеронауци, зна се шта је закон. Не може се уговором уређивати то питање", рекао је Абазовић.

Према његовим речима, захтев за имовину је уређен као за све остале грађане.

"Десетине хиљада грађана чекају реституцију. Не видим ту никакав проблем. Потписивање Темељног добро је за помирење. Смијешно ми је ако се због ових ствари треба ићи у затвор. Ево јављам се за то као добровољац. Прави се велики баук око нечега што није проблематично", сматра Абазовић.

"Понашање СПЦ врло коректно и на мјесту" 

Осврнуо се и на изјаву митрополита Јоаникија, који је рекао да Црква неће делити народ.

"Понашање СПЦ у контексту посљедњих збивања врло је коректно и на мјесту. Задовољан сам изјавом митрополита Јоаникија – да их не интересују политички обрачуни. Више од тога не треба очекивати. Политика ће се водити суверено из Подгорице, из институција система, без жеља за уплитањима са стране. Заинтересован сам за регионалну сарадњу, али Црна Гора је суверена држава", поручио је Абазовић.

"Не очекујем радикализацију протеста"

Када је реч о протестима због иницијативе његовог ГП УРА за формирање мањинске владе, Абазовић не очекује радикализацију и не види проблем у исказивању незадовољства грађана.

Међутим, како је рекао, ако неко буде желео да то преведе у рушилачке демонстрације, држава ће одговорити.

Не види, каже, да би до тога могло да дође и о томе, додаје, нема информације.

Истакао је да су мањинска и техничка влада исто, и да је то предлог коалиције Црно на бијело, чија је окосница његов ГП УРА.

"Мањинска влада или техничка изазива конфузију, а ради се о идентичној ствари. То је предлог коалиције Црно на бијело, сви су добродошли. Ако тај предлог има већину, све је јасно. Ако нема, постоје друге опције", рекао је Абазовић.

Додао је и да ако неко донесе бољи предлог, ту смо, каже, да разговарамо, подржимо и честитамо.

Рекао је да ГП УРА и коалиција Црно на бијело није одлучивала да ли ће подржати иницијативу за разрешење председника парламента Алексе Бечића.

Нада се, додао је, да ће Бечић професионално водити седнице парламента које предстоје, а на којима ће се наћи и изгласавање неповерења актуелној влади Здравка Кривокапића.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи