Читај ми!

Америчке санкције, Кукићу и Тегелтији забрањен улазак у САД

Посланику у парламенту БиХ из Покрета демократске акције Мирсаду Кукићу и бившем председнику Врховног судског и тужилачког савета БиХ Милану Тегелтији забрањен је улазак у САД, саопштио је амерички државни секретар Ентони Блинкен.

Ентони Блинкен је као разлог за забрану уласка Мирсаду Кукићу и Милану Тегелтији навео, како тврди, "њихову умешаност у значајну корупцију", преноси Ројтерс.

"Њихово деловање угрожава владавину права, веру јавности у демократске институције и власти, те мир и просперитет за грађане БиХ", наводи се у образложењу, преноси Кликс.

САД тврде да је Тегелтија као председник Врховног судског и тужилачког савета био укључен у коруптивна дела која укључују коришћење политичког утицаја и службене моћи за стицање властите користи.

Поред Милана Тегелтије, на листи санкционисаних је и његова супруга Тијана Тегелтија, којој је такође забрањен улазак у САД.

За Мирсада Кукића САД наводе да је умешан у коруптивне активности које су се односиле на рад рудника у Бановићима, док је био његов директор, али и да је као посланик у Парламентарној скупштини учествовао у коруптивним радњама, користећи свој политички утицај и службени положај за остваривање личне користи. 

САД су увеле санкције и српском члану Председништва БиХ Милораду Додику због, како тврде, његових "коруптивних активности" и "претњи по стабилност и територијални интегритет БиХ".

Санкције су уведене и Алтернативној телевизији из Бањалуке.

среда, 02. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи