Читај ми!

Преврнуо се чамац са мигрантима код Пароса, најмање 16 мртвих, 57 спасено

Најмање 16 особа је погинуло након што се чамац са мигрантима преврнуо у Егејском мору у близини острва Парос, преноси АП.

Обалска стража је саопштила да је 57 особа спасено у смртоносном инциденту након што се једрилица преврнула око 8 километара од острва Парос, у централном Егеју,а преживели су рекли обалској стражи да је на броду било око 80 људи.

Пет патролних чамаца обалске страже, девет приватних пловила, хеликоптер и војни транспортни авион наставили су ноћну потрагу за још преживелима, саопштиле су власти, а учествовали су и рониоци обалске страже.

Број погинулих у три несреће у исто толико дана са чамцима миграната у грчким водама порастао на најмање 20,

Раније је потврђено да је 11 људи погинуло након што је једрилица у четвртак ударила у каменито острвце око 235 километара јужно од Атине, у близини острва Антикитера.

Обалска стража је у петак рекла да су 90 преживелих, 52 мушкарца, 11 жена и 27 деце, спашени након што су провели сате на ненасељеном острву.

У одвојеном инциденту у петак, грчка полиција је ухапсила три особе под оптужбом за кријумчарење и притворила 92 мигранта након што се јахта насукала у јужном региону Пелопонеза.

А операција потраге настављена је и трећи дан у централном Егеју, где је чамац са мигрантима потонуо у близини острва Фолегандрос, када су настрадале најмање три особе.

Спасено је још 13 људи, а преживели су пријавили да је најмање 17 особа нестало.

Власти су саопштиле да су путници првобитно кренули из Ирака.

Више од 116.000 тражилаца азила прешло је Медитеран до 19.децембра ове године како би стигло до земаља ЕУ, према УНХЦР-у, наводи АП.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи