Читај ми!

"Албаликс", шта се вози по Албанији

Подаци о луксузним аутомобилима део су леденог брега, који је покренуло објављивање приватних података око 630.000 грађана Албаније. Албански "Викиликс" обухвата податке о платама, политичком опредељењу и имовини албанских држављана.

Плате Албанаца, њихова политичка опредељења, а од ове седмице имовина и плате више нису тајна, јер овом државом колају "ексел" табеле са свим овим подацима.

У петак су објављени и подаци о регистрованим аутомобилима и њиховим власницима. Списак обухвата око 530.000 грађана и њихова возила.

Објављено је да је у Албанији регистровано 16 "ферарија", 37 "бентлија" и осам "ролс-ројса".

Такође, на списку се налази 45 "ламборгинија", 48 "масератија", 151 "кадилак", укључујући и онај чији је власник премијер Еди Рама.

У Албанији је највише "мерцедеса" – 89.087 и 25.311 "аудија".

"Патрони", подаци и "Сигурими" 

Серија "албаликсова" почела је пред изборе у априлу, када је у јавност "процурило" мноштво података о политичком опредељењу бирача. Aли и списак од око 9.000 присталица владајућих социјалиста, који су надгледали бираче, водили евиденцију за кога су у прошлости гласали, те партијским челницима преносили информације о њиховом породичном стању, верским уверењима и осталим активностима.

Поредећи овај систем контроле гласача са методама које је у време Енвера Хоџе користио злогласни "Сигурими", албански медији наводе да је на тај начин праћено више од 900.000 гласача.

Међу "патронима" је и велики број запослених у администрацији, војсци и полицији, којима је законом забрањено мешање у било какве изборне или партијске активности.

"Сигурими" је у тренутку апсолутне моћи у Албанији имао око 14.000 агената.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи