Читај ми!

Милановић отказао посету БиХ

Хрватски председник Зоран Милановић неће путовати у најављену посету Босни и Херцеговини.

Како се наводи у саопштењу канцеларије хрватског председника, "одлука о отказивању посјета темељи се на сигурносној процјени надлежних институција Републике Хрватске".

"За данас најављени посјет предсједника Републике Зорана Милановића Босни и Херцеговини и одлазак на обиљежавање 28. обљетнице хуманитарног конвоја 'Бијели пут за Нову Билу и Босну Сребрену' отказује се због сигурносних разлога", наведено је у саопштењу.

"Предсједник Милановић изражава жаљење што неће судјеловати на обиљежавању тог, за Хрвате Лашванске долине важног догађаја, а организаторима обиљежавања упућује снажну потпору и захвалност што чувају успомену на хуманитарни конвој 'Бијели пут за Нову Билу и Босну Сребрену'", закључује се у саоштењу.

"БиХ сигурна земља за све" 

Директор Дирекције за координацију полицијских тела Босне и Херцеговине Мирсад Вилић рекао је за портал Кликс да нису постојали никакви подаци о претњама уочи планираног доласка Милановића.

Вилић је истакао да су у протеклом периоду радили заједно с колегама из МУП-а Средњобосанског кантона и полицијским агенцијама из Хрватске како би посета председника Милановића била на високом нивоу.

"Током припрема посете нисмо имали нити једну информацију која би указивала на сигурносну претњу или угроженост председника Хрватске током боравка у Босни и Херцеговини. Наше службе нису имале информацију о угроженој сигурности Зорана Милановића у БиХ", рекао је Вилић.

Нагласио је да је Босна и Херцеговина потпуно сигурна земља за све, па и највише стране службенике.

Да нису постојале никакве индиције о угрожености Зорана Милановића, саопштили су и из Министарства унутрашњих послова Средњобосанског кантона.

Хрватски народни сабор: Разумемо овакав потез

На Милановићев неодлазак у Босну и Херцеговину реаговао је и Хрватски народни сабор (ХНС) Босне и Херцеговине.

"Хрватски народни сабор исказује жаљење због отказане посете председника Републике Хрватске Зорана Милановића. Нажалост, због свеукупне ситуације и појачаног говора мржње у Босни и Херцеговини разумемо овакав потез", пише у саопштењу ХНС-а.

Кажу да је поремећена укупна атмосфера због кулминације политичких криза које се одржавају и на сигурност земље.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи