Читај ми!

Милановић: Разлика у цени рафала мазнута

Хрватски председник Зоран Милановић присуствовао је обележавању 30. годишњице оснивања Хрватског ратног ваздухопловства, где је подсетио да после Нове године долазе два поклоњена америчка хеликоптера и два која је Хрватска купила од САД, али да хангара за њих нема и да ће они морати да буду на киши. Милановић је, коментаришући разлику од 200 милиона евра у цени француских борбених авиона типа "рафал", рекао да је тај новац "мазнут", односно да је нестао.

Милановић је рекао да је реч о "тоталном немару" и да хеликоптери не смеју да буду на киши, јер за то нема оправдања.

Он је рекао да ће они скоро годину дана морати да буду на киши, због тога што још није расписан тендер.

"Хангари нису кинески зид, то је једноставан посао", рекао је Милановић, пренели су хрватски медији.

Председник је говорио и о поскупљењу борбених авиона типа "рафал" од Француске за 200 милиона евра тврдећи да није у питању никакав ПДВ, већ да је тај новац, како је рекао, "мазнут", да је "нестао".

Милановић је рекао да је генерал Храњ на годишњем одмору, али да не зна где је министар одбране Марио Баножић са којим је, иначе, у јавном сукобу.

"Али и да је дошао, не би могао да говори. Док се не промени тај министар или он не промени неке ствари, неће говорити. Ја бих радо да је покрај мене неко нормалан. Претпостављам да Пленковић тражи новог министра, није ни њему лако. Срушио се и систем ДОРХ-а, али Пленковић је крив за све", рекао је Милановић.

четвртак, 03. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи