Читај ми!

Вишковић: Чистоћа узоркованог кисeоника 99,9 одсто

Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је на конференцији за новинаре да је резултат анализе показао да је чистоћа кисеоника узоркованог на бањалучком Универзитетском клиничком центру на једној локацији 99,90 одсто, а на другој 99,92 одсто.

Радован Вишковић је истакао да то "значи да је квалитет кисеоника пуно бољи него што је законом прописано за лијек".

Навео је и да је, према налазу, у Болници "Др Младен Стојановић" у Приједору кисеоник чистоће 99,96 одсто.

Вишковић је поручио да то "показује да такозвана афера са кисеоником, која је наметнута, није постојала, нити постоји, те најавио подношење кривичних пријава".

"Влада Републике Српске ће у наредним данима поднијети кривичне пријаве против свих оних који су проузроковали штету здравственом систему Републике Српске", додао је он.

И министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић нагласио је да су резултати анализе потврдили да је кисеник који се користи у болницама у Републици Српској апсолутно исправан и да се може користити у медицинске сврхе.

Шеранић је рекао да је протеклих дана добијао упите забринутих породица пацијената која се лече у УКЦ-у, којима је потребна кисеоничка подршка, додајући да ће показати јавности садржај тих мејлова.

Истиче да питања попут овог не смеју да служе у политичке сврхе, наглашавајући да је у питању здравље људи и да од тога никако не треба правити афере.

"Такозвана афера кисеоник је политичко питање и спиновање и срамно је овакво играње за здрављем људи и њиховим емоцијама", рекао је министар.

Након спекулација о исправности кисеоника у здравственим установама, а по налогу Владе, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске пре два дана узет је узорак кисеоника који се свакодневно користи у овој здравственој установи.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи