Читај ми!

Хрватска, обрт у случају "ужичко коло" - поништено искључење кадеткиње из полицијске академије

Начелница Полицијске академије у Загребу поништила је педагошку меру којом је девојка која је снимала кадете који играју ужичко коло, била искључена из Полицијске школе "Јосип Јовић", јавља "РТЛ", преноси "Индекс".

Кадеткиња која је снимала догађај избачена је из Полицијске школе "Јосип Јовић", а против службеника који су били дужни да их надгледају требало је да буде покренут дисциплински поступак, преноси Индекс.

Снимак је настао 15. јула на Полицијској академији, у касним вечерњим сатима, када је иначе одмор за полазнике школе.

Због чињенице да су полазници завршили 10-недељну контактну наставу те током наведеног раздобља, због сузбијања ширења заразе нису напуштали круг Полицијске академије, одговорне особе полицијске школе дозволиле су полазницима продужено слободно време за дружење до поноћи, уместо до 22 сата, навела је тада Академија у одлуци о искључење кадеткиње.

Начелница Полицијске академије је, међутим, поништила меру којом је девојка била искључена из школе.

Мера је поништена због битне повреде одредаба поступка који се сада враћа на поновно одлучивање, стоји у решењу које потписује Полицијска академије, пренео је хрватски портал Индекс.

Млада кадеткиња је у жалби, коју је поднела због те мере, истакла да није знала да се ради о ужичком колу и да није имала намеру да повреди ичији углед или част.

Поводом догађаја на хрватској полицијској академији, тамошњи редитељ и активиста Дарио Јуричан упитао је да ли је непримерено само играње ужичког кола или кола у општем смислу.

Јуричан у отвореном писму кадетима наводи реаговања Академије у којем се каже да се младе особе као што су и полицијски кадети понекад нађу и у непримереним ситуацијама и да одговорни током њиховог школовања треба на то и да упозоре и објасне зашто је неко понашање непримерено за полицијски систем.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи