Наставак чистки у ХДЗ-у

Распуштен загребачки одбор Хрватске демократске заједнице. Уместо Јасена Месића, који је био близак бившем премијеру Санадеру, на челу одбора ХДЗ у престоници биће шеф дипломатије Горан Јандроковић.

Председништво Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) одлучило је да распусти загребачки одбор странке због изостанка подршке дела чланства досадашњем шефу тог одбора Јасену Месићу.

То је на страначкој конференцији за новинаре саопштила премијерка Хрватске и председница ХДЗ Јадранка Косор.

Косор је изјавила и да је неприхваљива најава коалиционих партнера из Хрватске социјално-либералне странке (ХСЛС) да ће на јесен одлучити хоће ли остати или изаћи из владајуће коалиције.

Одлука о распуштању загребачког одбора ХДЗ-а донета је после анализе резултата локалних и председничких избора, рекла је Косорова, наводећи да ће Месића на том месту заменити актуелни шеф хрватске дипломатије Гордан Јандроковић.

Јадранка Косор није искључила могућност да уследи распуштање још неких страначких огранака.

Распуштање загребачког градског одбора ХДЗ-а уследило је након што је из странке искључен бивши премијер Иво Санадер, који је почетком јануара на конференцији за новинаре, мимо знања страначког врха, најавио повратак у политику.

Занимљиво је да је на Санадеровој конференцији био и Јасен Месић, који се после његовог искључења из странке, правдао да није знао о чему ће Санадер да говори. Месић је након тога дао пуну подршку Јадранки Косор.

Коментаришући критике шефа ХСЛС Даринка Косора и најаву да ће та странка на јесен преиспитати учешће у владајућој коалицији, премијерка Јадранка Косор је рекла да "ако је тако, нема разлога да се чека јесен".

Позвала је партнере у влади да убудуће проблеме решавају на састанцима коалиције, а не преко медија.

"Радити овај тежак посао на изласку Хрватске из кризе и гледати ко ће изаћи из тог воза апсолутно није могуће", казала је Јадранка Косор.

Премијерка је најавила да ће се крајем седмице састати с председницима парламентарних странака с којима ће разговарати о уставним променама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи