Предстоји дуг спор са Грчком

Бивши македонски председник Киро Глигоров рекао је да ће грчко-македонски спор око имена трајати дуго због "тврдог" грчког става. Односи са Бугарском су добри, али има људи којима се то не допада, истакао је Глигоров.

Тврда позиција Грчке и њено одбијање да прихвати да се народ Македоније назива македонски су два главна разлога због којих ће спор Скопља и Атине око имена дуго трајати, изјавио је за бугарску агенцију БГНЕС бивши македонски председник Киро Глигоров.

"Спор између Македоније и Грчке трајаће дуго времена зато што Грчка има тврд став. Она сматра да се ми не смемо називати Македонцима. Спор о имену треба да буде решен уз помоћ двеју страна. Нико до сада у УН није имао проблем са именом, ово је први случај", рекао је Глигоров.

Бивши македонски председник је оценио да су односи Бугарске и Македоније добри али и "да има људи којима се то не допада", не наводећи на кога мисли.

"Односи двеју држава могу бити и бољи, али сматрам да има појединих људи којима се то, на жалост, не допада. Мислим да би односи Бугарске и Македоније требало да буду добри, братски. Има много Македонаца у Бугарској који су се преселили бежећи од Турака, Грка и који сада живе у Бугарској", казао је Глигоров.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи