Чист рачун - два ока у глави

Фактуру од 1,5 милиона евра на име рентирања виле "Црногорка", Министарство спољних послова Србије испоручило је Подгорици, пишу "Вијести".

Само неколико тренутака након што је обелодањено да је шеф црногорске дипломатије Милан Роћен послао дипломатску ноту у Приштину, из МСП Србије контактирали су црногорску амбасаду у Београду са намером да на састанак позову амбасадора Игора Јововића, сазнају подгоричке "Вијести" од дипломатских извора у Београду.

У здање МСП Србије, уместо Јововића који је био у Подгорици, отишао је отправник послова Игор Грађевић, кога је дочекао државни секретар Мирко Стефановић, пишу "Вијести".

Стефановић је пренео Грађевићу усмени демарш и уручио му рачун од 1,5 милона еура за рентирање виле "Црногорка" у последње три и по године, што значи да цена месечног закупа износи око 35 хиљада, рекао је извор "Вијести".

Тај, за дипломатију неуобичајан потез, очигледно представља одмазду Црној Гори за успостављање дипломатских односа са Косовом, тумачи подгорички дневник.

У вили "Црногорка" у елитном насељу Дедиње, налази се амбасада и резиденција амбасадора. У Београду све бивше југословенске републике имале су слична резиденцијална здања, али црногорске власти нису укњижиле "Црногорку" као своју имовину.

МСП Србије у званичном саопштењу није поменуо рачун за станарину, али је шеф српске дипломатије Вук Јеремић потврдио да је Црној Гори званично предат рачун за неплаћене дажбине.

"Оно што могу да потврдим је да је рачун за неплаћене дажбине Владе Црне Горе у Србији од референдума наовамо званично предат Црној Гори, али желим да подвучем да то никако не треба доводити у везу са дипломатским мерама које је Србија била принуђена да учини због одлуке Владе Црне Горе да успостави дипломатске везе са Приштином", рекао је Јеремић на конференцији за новинаре.

Јеремић је још рекао да нема потребе да постоји било каква разлика у односу на то како је Црна Гора третирана у односу на било кога другог у Србији.

"Ако је неко дужан онда мора и да плати", изјавио је министар иностраних послова Србије.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи