Суд одбио да саслуша Кнежевића

Веће Вишег суда Подгорице и Врховни суд Црне Горе одбили предлог тужилаштва за спровођење саслушања Ратка Кнежевића поводом његових изјава у медијама у вези са убиствима у Црној Гори и постојању дуванског картела.

Председник Вишег суда Подгорице Мушика Дујовић потврдио је да су Веће тог суда и Врховни суд Црне Горе одбили предлог Тужилаштва за спровођење саслушања Ратка Кнежевића поводом његових изјава у медијама у вези са убиствима у Црној Гори и постојању дуванског картела.

Дујовић је "Вијестима" рекао да је предлог одбијен због непостојања могућности за непосредно саслушање главног сведока, објаснивши да истражни судија не може обавити непосредно испитивање сведока у другој држави, али да то могу урадити тужиоци, захваљујући споразуму између два тужилаштва.

Према његовим речима, отпала је и могућност да се изјава Кнежевића узме и путем видео линка, јер се у том случају више не ради о непосредном саслушању које је неопходно у овом случају.

Статус кво Ђукановићевог режима 

Кнежевић је том листу рекао да није добио обавештење од Вишег суда да неће бити саслушан, али да га та одлука не чуди.

"Ово ме не изненађује, црногорско судство је упрегнуто у очување статуса кво Ђукановићевог режима. Била је, дакле, потребна само политичка воља. Како ње нема у Црној Гори, земљи где је водећи мафијаш шеф Владе, онда треба чекати политичке промене да би се могло кренути у праве истраге", рекао је Кнежевић.

Кнежевић је 15. октобра прошле године у Загребу дао исказ Специјалном тужилаштву за борбу против организованог криминала у Београду у вези са сазнањима која има о шверцу у Србији у периоду од 1995. до 1997. године.

Говорио је и о појединим убиствима, а дан касније је сведочио и пред Жупанијским судом Загреба у вези са убиством уредника хрватског недељника Национал Иве Пуканића.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи