Читај ми!

Хрватски председник и премијер у надметању "чији је већи"

Зашто мало ко верује да је ноћашња објава председника Хрватске новинарска шала, чак и када викенте "априлилилили".

Како направити првоаприлску шалу у медијима на коју ће многи да наседну? Данас рецепт делује једноставно, а применио га је хрватски портал Индекс – само је потребно надовезати се на неку реалну причу.

У светлу вербалног рата између председника Хрватске Зорана Милановића и премијера Андреја Пленковића, на 1. април Индекс објављује вест у којој наводи да је Зоран Милановић поручио Пленковићу да он као млади дипломата никада није окренуо туру, него, "када би дошао његов ред, отишао би у тоалет".

У вести се, после пригодног увода, наводи и цитат: "Сакрио се у Банске дворе, препао се као херојски зец који би хтио бити нилски коњ. Ајде, Пленковићу, дођи да измјеримо чији је већи. Можеш повести и Њоњу, ионако му фали сунца. Слободно зброји и његов".

Истиче се да је хрватски председник то написао на Фејсбук профилу нешто иза поноћи и уз вест је постављен скриншот наводног Милановићевог званичног верификованог профила.

Међутим, када се оде на његов профил, те објаве нема. А медији у региону су пренели вест, која би им пре само месец дана сигурно звучала чудно. Додуше, медији у Хрватској углавном нису, али је на друштвеним мрежама постало забавно.

Нажалост, полемика хрватског председника и премијера је одавно прешла границе пристојности, а јавност све посматра с неверицом.

Док расправе међу политичарима нису реткост, избор речи делује невероватно, чак и за просторе Балкана.

Милановић је јуче за Пленковића рекао да је "нилски коњ" са "опаком нарави", док је за себе рекао да је соко. Пленковић му је одговорио: "Ја ћу данас одлучити да се не бавимо баснама, одустаћу од одговора лепотану с Пантовчака".

Милановић је раније изнео увреде и на рачун Милорада Пуповца кога је у порукама назвао "биједником" и оптужио га за неморално стицање некретнина. Поручио му је и да би се на његовом месту убио.

Касније је за Пуповца рекао да је у Хрватској "заштићенији од панде у њујорском ЗОО врту", док је за премијера казао да је "штеточина".

Председник Хрватске се пожалио да нема приступ медијима, те се окренуо друштвеним мрежама, налик Доналду Трампу. 

Сви се надају да ће ово остати само првоаприлска шала и да Зоран Милановић неће успети да је превазиђе Индекс неким стварним речима.

субота, 12. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи