Читај ми!

Додик: Срби преживели усташки геноцид, преживеће и Инцка

Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик поручио је да су Срби на овим просторима преживели усташки геноцид, па ће тако и високог представника у БиХ Валентина Инцка.

Додик је нагласио да је Инцков проблем то што он види БиХ као централизовану земљу без Републике Српске, преноси РТРС.

"Овдје живи народ који је преживио усташки геноцид и преживјеће и Валентина Инцка", рекао је Додик.

Он је навео да је Инцко чинио и легализовао све што је антидејтонско, кршећи међународно право на бази политичке идеологије која је тражила да Република Српска буде развлашћена

"То што није у складу са Дејтонским мировним споразумом овдје функционише већ 24 године у лику злотвора какав је Инцко и други који су овдје, малтретирајући Србе, нашу Републику и српски народ у цјелини, спроводили сепаратну политику освете над нама, кажњавања и свега што су чинили у протеклом времену", рекао је Додик у Бањалуци.

Додик је истакао да је то један континуитет и да се то види.

"Они су нам подвалили или покушавају подвалити причу о бонским овлаштењима (донесена 1997. године на састанку Савјета за спровођење мира у Бону) која не постоје. Тамо никад нико није дао овлаштења, а рекли су да подржавају напоре високог представника. То је једна неформална група земаља која није предвиђена Дејтонским мировним споразумом", рекао је Додик.

уторак, 15. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи