Читај ми!

Оумњичени у афери Абу Даби фонд: Ово је политичка ујдурма коју је започела претходна власт

Црногорски бизнисмен и власник компаније "Вектра", Драган Брковић који се терети за незаконито трошење новца који је његова фирма добила од кредита Из Абу Даби фонда, рекао је да је на саслушање у Специјално тужилаштво у Подгорици није позвао адвоката "јер ми није потребан", додајући да је реч о "политичкој ујдурми".

Брковић истиче да "све ово што се му се дешава почело је за време претходне црногорске власти".

Како Вијести наводе, Брковић је пред специјалном тужитељком Стојанком Радовић негирао оптужбе које му се стављају на терет.

"Адвокат ми није потребан. Ја сам привредник, ја баратам цифрама и чињеницама, имамо сву уредну документацију која је заведена и у Инвестиционом развојном фонду (ИРФ) и код нас. Ми смо уредна и прецизна фирма која ради у складу са законом", рекао је Брковић.

Тврди да је све "једна политичка ујдурма".

"Могу да тврдим за нашу компанију и оно што смо узели, а не вјерујем да је ико наиван, ни Министарство пољопривреде ни ИРФ, да некоме поклања новац мимо процедура", рекао је Брковић за ТВ Вијести.

Тврди да доделом новца из кредита Абу Даби фонда компанији "Вектра" "држава није оштећена јер ИРФ има колатерал на опрему, на пелетару од 5,2 милиона евра".

Према његовим речима, то је 100 одсто више него што је "Вектра" добила од кредита.

Брковић: Незаконито блокиран рачун

Држава треба да помогне да се производња врати, да се запошљавање и извоз повећају, а не политичке манипулације и ћерање духова и људи за које они мисле да им сметају у неким њиховим процесима, успјесима или политичким поставкама", нагласио је Брковић.

Додао је да је његовој фирми Општина Пљевља "незаконито блокирала рачун" и да је све почело је за време претходне Владе.

"Претходна Владу није интересовала ни производња, ни извоз ни запошљавање", наводи Брковић, оцењујући да власт нису срушиле литије већ лоше социјално стање у земљи.

"Видите какав је извоз, како се живи, каква је запошљеност. Видите сваким даном, преко 50.000 радника прима испод 250 еура, све су то ствари са којима је Влада требала да се бави, да даје подршку и подстицај, а не обрачун са непослушницима, односно онима који нијесу у њиховим визијама", закључио је Брковић.

уторак, 15. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи