Читај ми!

У Подгорици настављена саслушања осумњичених у склопу афере Абу Даби фонд

У Подгорици су настављена саслушања по налогу специјалног тужиоца у истрази ненаменског трошења новца кредита из Абу Даби фонда.

Како сазнају Вијести у црногорској Управи полиције саслушан је власник компаније "Вектра" Драган Брковић који је ухапшен у четвртак. Брковић је саслушан у Специјалном државном тужилаштву.

Према сазнањима Вијести, он je негирао оптужбе да је незаконито трошио новац који је његова фирма добила од кредита из Абу Даби фонда.

Потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић огласио се више пута на свом твитер налогу поводом хапшења и поручио да ће убудуће бити нулта толеранција на корупцију.

Тужилац ће изјаве узети и од Kрста Kнежевића, Џемала Шкријеља и Владимира Kујунџића.

У првом делу истраге у афери Абу Даби фонд грубе процене Специјалног државног тужилаштва су да је држава у овом пројекту директно оштећена за више од девет милиона евра, колико су вредне активиране гаранције фирми, које су током 2015. и 2016. године, без ваљаних залога, узеле новац за подстицај севера државе.

Специјално државно тужилаштво у четвртак је узело изјаве од бившег министра пољопривреде и актуелног саветника председника Црне Горе Петра Ивановића и доскорашњег директора Инвестиционо-развојног фонда Зорана Вукчевића, због сумње да су злоупотријебили службени положај, те да су дозволили ненаменску расподелу и трошење новца кредита из Абу Даби фонда.

Обојица су функционери Демократске партије социјалиста.

уторак, 15. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи