Читај ми!

Кривокапић: Ђукановић Црну Гору третира као свој феуд

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић изјавио је да одлука председника Мила Ђукановића да неколико закона, међу којима је и Закон о изменама и допунама Закона о слободи вероисповести, врати Скупштини на поновно одлучивање, најбоље показује како процес кохабитације функционише у пракси.

"Ђукановић не дозвољава мирну транзицију власти у ЦГ и наставља у вишегодишњем маниру да ЦГ третира као свој феуд. Осим што крши Устав, законе ове земље, Ђукановић се игра грађанима, њиховом имовином и правима која проистичу из Устава", навео је Здравко Кривокапић на Твитеру.

Ударом на банкарски сектор и мале привреднике, председник Црне Горе нам поручује да га није брига за државу уколико неће бити њен власник, рекао је Кривокапић.

Реаговао је и председник црногорског парламента Алекса Бечић који је поручио да ће закони, међу којима и измењени закон о слободи вероисповести, које је Ђукановић одбио да потпише, бити поново усвојени у парламенту у складу са Уставом и позитивним прописима. 

Опозициона Демократска партија социјалиста поручила је премијеру Црне Горе Здравку Кривокапићу да би коначно, како наводе, могао да научи уставне надлежности и систем поделе власти.  

Мило Ђукановић је вратио на поновно одлучивање законе које је донела Скупштина на седници 29. децембра 2020. године, а међу њима су Закон о изменама и допунама Закона о слободи вероисповести или уверења и правном положају верских заједница, као и Закон о измени Закона о раду, Закон о изменама и допунама Закона о државним службеницима и намештеницима и други.

петак, 18. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи