Читај ми!

Нова црногорска авио-компанија зваће се "2 Монтенегро"

Црногорска влада сутра почети процес оснивања нове авио-компаније, изјавио је министар капиталних инвестиција Младен Бојанић, наводећи да ће се трудити да "Монтенегро ерлајнс" (МА) задржи најбитније линије бар још 30 до 60 дана.

"Статус је недефинисан, желимо да одржимо 'Монтенегро ерлајнс' у животу само до формирања нове компаније. Наш став је јасан, треба нам нова компанија. Црна Гора је туристичка земља и морамо да имамо националну авио-компанију'', истакао је Бојанић за ТВ Вијести.

Бојанић је најавио да ће се нова компанија звати "2 Монтенегро".

''Имаћемо нову компанију која ће да се води онако како треба. Зваће се ''2 Монтенегро'', "То Монтенегро" или у преводу ''За Црну Гору", додао је он.

Требаће шест до девет месеци да се све што је везано за нову авио-команију заврши, рекао је Бојанић и додао да рачуна да ће то бити урађено и раније.

''Дали смо званични допис Европској комисији да нам помогне у том процесу. Планирамо и да одређен дио особља преузмемо у нову компанију. Оптимисти смо да ћемо то урадити у том року уз помоћ Европске комисије и неке велике европске авио-компаније", казао је Бојанић.

Упитан да ли траже финансијску помоћ од ЕК да би се одржали најфреквентнији летови, он је казао да ће покушати да са оснивачким капиталом планираним за оснивање нове компаније купе део опреме "Монтенегро ерлајнс".

"Све је то на ивици поштовања Закона о заштити конкуренције али не радимо то на своју руку и пазимо се да све буде у складу са прописима", рекао је министар.

 

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи