Читај ми!

Кривокапић: Надам се да нема одлагања седнице, кандидат за владу не сме бити корумпиран

Мандатар за састав нове владе Црне Горе, Здравко Кривокапић поручио је у писму шефовима посланичких клубова парламентарне већине да се нада да неће бити новог одлагања седнице Скупштине Црне Горе на којој ће он представити програм и персонални састав Владе.

Кривокапић је у писму поручио да би ново одлагање било "поигравање са стрпљењем грађана који су напокон дочекали дуго жељену слободу".

Шефови посланичких клубова парламентарне већине послали су претходно писмо Кривокапићу у коме траже да прецизно изврши расподелу ресора "по дубини".

Кривокапић је, између осталог, поручио да ће у његовој влади, министри моћи сами да изаберу сараднике.

Поручио је и да кандидат за нову владу мора задовољити неколико принципа: да није корумпиран, да није ни на који начин повезан са криминалним активностима, те да има неопходне референце.

"Обрадован сам вашим дописом и спремношћу коју показујете да радимо сви заједно на унапрјеђењу укупног амбијента у Црној Гори, а да ли би могло другачије да буде ако знамо да сам за мандат за састав нове Владе добио потписе свих посланика ових коалиција. Прије преласка на суштину дописа, изражавам нарочиту забринутост тиме што је дошло до одлагања засиједања Скупштине Црне Горе на коме треба установити прву демократску Владу Црне Горе", истакао је Кривокапић у писму шефовима посланичких клубова парламентарне већине.

Кривокапић је изјавио у четвртак да је убеђен да ће Влада бити изгласана 2. децембра, а да га забрињава једино то што је временски период дужи од онога што грађани очекују.

Мандић: Предложићу партијским органима да подрже Владу

Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић саопштио је да ће предложити партијским органима да подрже Владу Здравка Кривокапића и, како је казао уверен је да ће они подржати тај предлог врло брзо. Каже да ипак треба сачекати да добију коначан састав владе.

"Мандатар још није завршио свој посао, још не знамо ко ће бити министри одбране и унутрашњих послова, те да ли ће влада имати замјеника или потпредсједника. Не можемо да кажемо да није битно у нашем изјашњавању ко ће се наћи на тим позицијама", казао је Мандић.

Кривокапићу је, додаје, рекао да је он бирао министре, те да је након промењене процедуре и принципа везаних за претходни састав владе, где је требало да буду и политичари, односно да се Кривокапић определио да у Влади буду нестраначке личности, они и даље не знају ко ће бити на челу два најважнија министарства, те да ли ће Влада имати заменика или потпредседника.

Коментаришући писмо шефовима посланичких клубова парламентарне већине да формирају радну групу која би предложила одговарајуће кадрове ,"по дубини" рекао је да је у преписци уочио одговоре који га ни "најмање не изненађују након свега што се десило".

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи