Читај ми!

Абазовић изненађен, Мандић очекује нове изборе

Дритан Абазовић каже да је изненађен што је предложен за министра одбране, јер мандатар Здравко Кривокапић није имао никакву "специјалну обавезу" ни према њему ни према коалицији "Црно на бијело". Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић очекује нове изборе, а Небојша Медојевић поручује да је ово влада континуитета ДПС-а Мила Ђукановића.

Лидер ГИ УРА Дритан Абазовић је рекао да ако мандатар мисли да може да помогне, спреман је да се жртвује, али да би био задовољан и местом у Парламенту, преноси портал Вијести.

"Нећу бити препрека ако неко буде спорио мој избор. Друге двије опције су ми исто прихватљиве", казао је Абазовић након састанка са Кривокапићем.

Мандатар за састав владе Здравко Кривокапић представио је данас кадровска решења за извршну власт.

Како је рекао, он лично би имао корекције што се тиче састава Владе, додајући да нису испоштовани сви принципи, али да подржава Кривокапића.

Према његовим речима, из коалиције којој припада ће се у брзом року изјаснити о понуди Владе.

Мандић: Брзо ћемо имати слободне изборе

Лидер Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић казао је да су се ствари "разбистриле".

"Много је трпио ДФ, много је ружних ријечи речено, како смо грамзиви политичари. Ево мандатар је понудио списак и познајем само једног човјека. Испоставља се да су фотеље жељели други", рекао је Мандић након састанка са мандатаром за састав нове владе Црне ГореЗдравком Кривокапићем.

Он је казао да ће се о предлогу мандатара изјаснити на страначким органима.

"Против нас се радило у портама цркава. Али знали смо да ће сви показати своје право лице. Проћи ће и ово, брзо имаћемо слободне изборе", закључио је лидер Нове.

Његов колега из ДФ-а, лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић је додао: "Они који су водили удбашке кампање против ДФ-а вечерас треба да спусте главу. Мандатар је представио Владу, а аутентични представници не моги да буду на кључним позицијама, посебно у безбједносном сектору гдје су Терзић и Абазовић". 

"Влада коју су обећали Милу Ђукановићу" 

У првој реакцији на списак кандидата за министре, председник ПзП-а и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић је поручо да је то влада континуитета ДПС-а Мила Ђукановића. 

Уз констатацију да нема ништа од реформи и "демонтаже" система, Медојевић је поручио да је све "једна велика превара народа и опасно играње са судбином државе".

"Мандатар који не може један дан да одржи дату реч. Ово су ти чувени 'експерти'. Све анонимуси без икаквог искуства и референци. У овој влади има више ДПС-оваца него у влади Душка Марковића", навео је Медојевић на свом Фејсбук профилу.

Представници партија из победничких коалиција одржали су састанак са мандатаром за састав нове владе Здравком Кривокапићем. 

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи