Сузавац испред подгоричке полиције, 18 особа приведено

После сукоба демонстраната и полицајаца, 18 особа приведено је испред Центра безбедности Подгорица. Против демонстраната у Никшићу, полицајци употребили хемијска средства, приведене две особе.

Полицајци су употребили сузавац након што су демонстранти у њиховом правцу бацили више тврдих предмета, пошто су се око 20 сати окупили у знак протеста због дешавања у Будви, пишу Вијести.

Полиција је претходно наредила окупљенима да се разиђу, или ће у противном употребити средства принуде.

Након тога су кренули ка грађанима, који су се повукли ка Машинској школи.

Испред станице полиције је присутна Посебна јединица полиције.

Грађани су узвикивали "Устала је Црна Гора, светиња се бранит' мора" и "Мило лопове".

Посланик Демократског фронта Небојша Медојевић је рекао је да су ухапшени посланици ДФ-а Марина Јочић и Милун Зоговић.

Истакао је да као члан скупштинског Одбора за безбедност има право да испита поступање државних органа из области безбедности, али да га нису пустили у станицу полиције.

Полиција: Оштећена службена возила, повређен полицајац

Управе полиције Црне Горе саопштила је да је приведено 18 особа и да су демонстранти оштетили више службених возила док је један полицајац повређен.

"Вечерас око 20 часова испред зграде Центра безбједности Подгорица се без пријављеног и одбореног јавног окупљања окупила групу од око 70 грађана и опозиционих политичара како би изразила незадовољство због дешавања у Будви, наводи се у саопштењу.

Полиција је одмах извршила поставку службе и окупљенима издала више упозорења и наређења да се разиђу. Они су се о издата наређења оглушили и узвратили скандирањем те након тога у правцу полиције почели да бацају каменице.", истиче се у саопштењу Управе полиције.

Полиција је, како се додаје, применила законска овлашећња и употребила средства принуде - "хемијска средства и физчку снагу након чега је окупљена група разбијена."

Никшић: Повређени полицајци и локални опозициони челници

У Никшићу је полиција разбила демонстранте употебом хемијских средстава. Како је саопштено, ухапшене су две особе, а четири полицајца су повређена.

Испред зграде општине раније вечерас окупили су се грађани у знак подршке опозицији у Будви.

Полиција је тражила од грађана да се разиђу, на шта су одговарили повицима "усташе".

Његошевом улицом летеле су флаше и каменице. Полиција је разбила демонстранте који су се после опет окупили на централном тргу.

Из Демократске Црне Горе саопштили су да су током протеста у Никшићу пребијени и повређени потпредседник те партије Момо Kопривица, председници општинских одбора у Никшићу и Плужинама, Марко Митровић и Новица Гогић.

Митровић је, како тврде, теже повређен. 

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи