Потврђена одлука о изручењу Сефића БиХ

Апелациони суд у Новом Саду правоснажно је одлучио да држављанин Босне и Херцеговине Сањин Сефић, који се сумњичи да је аутомобилом код Земаљског музеја у Сарајеву 10. октобра увече усмртио две девојке, буде изручен тој држави.

Том одлуком одбијена је жалба браниоца Сањина Сефића и потврђено је решење Вишег суда у Новом Саду којом је утврђено да су испуњене законске претпоставке за изручење БиХ Сефића због кривичног дела тешко дело против сигурности јавног промета и неуказивање помоћи особи повређеној у саобраћајној незгоди.

У саопштењу Вишег суда у Новом Саду наводи се да ће списи предмета у најкраћем року бити достављени Министарству правде Србије, јер коначну одлуку о изручењу доноси министар правде.

Сефић је након несреће 10. октобра побегао, да би два дана касније био ухапшен у Србији на основу међународне потернице расписане по наредби кантоналног суда у Сарајеву

Иначе, органи БиХ воде поступак против још три особе које се доводе у везу са саобраћајном несрећом због сумње да су помогли Сефићу после извршења кривичног дела.

Како су пренели тамошњи медији то су А. Д. (29) из Сарајева, Н. С. (28) из Фоче и С. С. (22) из Сарајева.

У дворишту породичне куће Н. С, нађен је аутомобил "голф 6" који је, према подацима полиције, коришћен за извршење кривичног дела, а чији је власник А. М. из Сарајева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи