Преврнуо се чамац код Лезбоса, четворо мртвих

Четири особе су се утопиле, међу којима двоје деце, а шест особа је спасено након што се брод с мигрантима преврнуо у Егејском мору, у близини обале грчког острва Лезбос, саопшиле су грчке власти.

Обалска стража је саопштила да су из мора извучена тела двоје деце, девојчице и дечака, као и тела мушкарца и жене.

Два спасена мигранта су навела да је са њима у чамцу на надувавање било још девет особа када се то пловило преврнуло на путу од турске обале ка грчком острву.

Грчка обалска стража и Европска агенција за контролу спољних граница Фронтекс спровеле су спасилачку операцију.

Лезбос је био жаришна тачка мигрантске кризе, пошто је више стотина хиљада људи стигло на то остро на путу ка Европи, међутим број пристиглих је смањен после споразума ЕУ-Турска који је ступио на снагу у марту у циљу ограничења прилива избеглица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи