Мектић: Ако уђе илегално у БиХ Шешељ ће бити процесуиран

Министар безбедности БиХ Драган Мектић поновио данас је да је лидеру Српске радикалне странке Војиславу Шешељу забрањен улазак у БиХ, а ако уђе илегално биће процесуиран.

Закон о странцима прописује да у БиХ не може ући особа која већ има забрану уласка, а уколико покуша, службеник на граничном прелазу ће му издати решење о одбијању уласка у БиХ, а може бити и кажњен новчано, у износу од 300 до 1.500 марака.

"Уколико Шешељ уђе у БиХ илегално, биће ухапшен и предат Служби за послове са странцима и врло брзо ће бити депортован у земљу чији је држављанин", рекао је Мектић.

Шешељ је раније највио да ће данас доћи у Братунац, како би одао почаст српским жртвама.

"Сигурно је да ће делегација странке доћи. Што се тиче мог доласка, још ћемо одлучити о томе, јер ми је службено забрањен улазак у БиХ одлуком бившег високог представника Карлоса Вестендорпа. Међутим, ми ћемо ускоро да прекршимо ту забрану", изјавио је раније Шешељ.

Лидер српских радикала навео је да ће на неком месту и у одређено време он ипак прећи границу БиХ и појавити се у Братунцу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи