Мађарска, више од 200 миграната ухапшено на "зеленој линији"

Због илегалног преласка границе, мађарска полиција већ други дан приводи више од 200 миграната дневно.

Током јучерашњег дана на зеленој линији српско-мађарске границе приведено је чак 232 мигранта који су на илегалан начин ушли у Мађарску. Претходног дана мађарска полиција ухапсила је још 206 илегалаца.

И поред ојачавања ограде на мађарско-српској граници које спроводе мађарска полиција и војска, у априлу је до данас приведено 2.775 особа због нелегалног преласка границе. Током марта ове године, након што је затворена балканска мигрантска рута, на "зеленој граници" ухваћено је 3.508 лица која су илегално ушла у Мађарску.

У највећем броју случајева реч је о економским мигрантима који уз помоћ кријумчара са обе стране границе секу жичану ограду или се провлаче испод ње.

У спречавању илегалних прелазака границе мађарска полиција и војска, поред ограде, свакодневно користе и термовизијске камере, коњичке патроле, борбена возила, беспилотне летелице и хеликоптере.

Како тврде у мађарској полицији, у 99 процената случајева илегалци буду ухваћени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи