Македонија, ЕУ отказала бечки састанак

Покушај Европске уније да приведе ривалске политиче фракције у Македонији за заједнички сто пропао је пре него што је и почео, пошто је ЕРУ отказала састанак лидера четири највеће партије, најављен за петак у Бечу.

Судбина бечког састанка била је унапред запечаћена, пошто је највећа опозициона партија, Социјал-демократска странка, долазак на преговоре условила повлачењем одлуке о аболицији осумњичених за аферу прислушкивања и поверање избора док се не стекну разумни услови.

Европска унија је, претходно, најавила да ће састанак у Бечу водити еврокомесар Јоханес Хан, уз Едварда Кукана, Ричарда Ховита и Иву Вајгла.

Дипломате ЕУ су замислиле да четворица лидера највећих македонских партија Никола Груевски, Зоран Заев, Али Ахмети и Мендух Тачи у Бечу договоре модалитете на основу којих би, коначно, били одржани избори.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи