Рајхемберг: Председница Хрватске као да је пала с Марса

Заступник Хрватске народне странке у Хрватском сабору Горан Беус Рајхемберг критиковао је председницу Колинду Грабар Китаровић поручивши јој да се понаша као да је пала с Марса.

Рајхемберг је на свом Фејсбук профилу написао да се председница Хрватске као да је тек стигла из двогодишње мисије на Марсу и "оштро проговорила о злочиначком карактеру НДХ и онима који га релативизују, стварајући дубоке идеолошке поделе у хрватском друштву".

Рајхемберг подсећа да је управо Грабар Китаровић избацила бисту Јосипа Броза Тита са Пантовчака.

"Није ли управо она, театрално избацујући Титову бисту с Пантовчака, дала крила онима који су тај гест искористили да свој шовинистички бес искале на хрватском антифашизму и покрену нови талас релативизације усташкога фашистичког и у самој својој бити противнародног, антихрватског покрета", запитао је Рајхемберг.

Није ли, каже, она та која "није чула" масовна скандирања усташког поздрава на фудбалским утакмицама.

"Није ли она та која је лани бојкотовала државну комеморацију у Јасеновцу, само да се не нађе у истом друштву с лево-либералном владом, антифашистичким организацијама и представницима страдалничких заједница? Није ли управо она све до сада кад би је год питали о усташким злочинима увек једнако осуђивала све тоталитаризме", стоји у поруци Рајхемберг.

Ако се, како каже, госпођа председница понаша као да је није било међу нама протекле две године, то не значи да смо ми будале на чији заборав може тако бахато да рачуна, написао је Рајхемберг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи