Томпсон би у Србију

Хрватски певач Марко Перковић Томпсон није искључио могућност да наступа у Србији, јер као "аполитична особа нема проблема са другом националношћу". Ипак, због ранијих "заслуга" тешко је замислити како би Перковић "прегазио Дрину".

Контроверзни хрватски певач Марко Перковић Томпсон изјавио је, у емисији "ВИП мјузик клуб ЛП" коју ће Хрватска радиотелевизија емитовати у четвртак, да је потпуно аполитичан и да се ограђује од усташтва и фашистичке иконографије.

Уредник емисије каже да Томпсон није искључио ни могућност да наступа у Србији, јер као аполитична особа нема проблема са другом националношћу.

Међутим, овај контроверзни певач додаје да у комшилуку и нема његове публике и да наступа само у местима где има Хрвата и људи добре воље, преноси "Јутарњи лист."

Томпсон је изјавио да не види ништа спорно у поздраву "За дом спремни", јер је то стари хрватски поздрав који се не веже ни за једну идеологију.

Говорећи о забранама његовог концерта, Томпсон каже да то представља кршење људских права и да је после последње забране његовог наступа у Швајцарској очигледно да све то потиче од председника Стјепана Месића и његових саветника.

Перковић је, иначе, стекао ширу популарност у Хрватској за време грађанског рата деведесетих са песмом и видео спотом "Бојна Чавоглаве" када се у униформи "драговољаца" сликао и са аутоматом "томпсон".

Један од стихова те песме гласи: "Чујте српски добровољци, бандo, четници - Стићи ће вас наша рука и у Србији"!

Томпсон је  раније на концертима певао и "класичан усташки репертоар" типа: "Јасеновац и Градишка стара", "Ево зоре, ево дана",  а у песмама се, између осталог, говори  да ће Павелићеви војници "прегазити Дрину".

Но, како ствари стоје Перковић ће и у новом "аполитичном" издању тешко доћи до Србије - због ранијих "заслуга".

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи