Босић: Додик ми је упутио озбиљну претњу

Лидер Српске демократске странке (СДС) Младен Босић изјавио је да му је председник РС и СНСД Милорад Додик упутио претњу по живот и да је због тога предузео одређене мере на личној безбедности.

Босић каже да је добио озбиљну претњу пре неколико дана од стране Додика.

"Као последица те претње предузео сам одређене мере на личној безбедности. У тој претњи је чак дефинисано и место где ће доћи до напада, рекао је Босић новинарима у Бања Луци, преноси Фена.

Претње није пријавио полицији јер, како тврди, сигурно не би предузели мере.

Босић кажžе да га је то подсетило на случај убиства потпредседника СДС-а Бранислава Гарића.

Босић је рекао и да је јучераšшњу Додикову изјаву схватио као претњу да ће га "ако га види на улици након суђења, видети да ли ће бити уравнотежžен".

У глави ми се стално мота ситуација с Браниславом Гарићем, када је убица ослобођен зато шšто је вешšтак неуропсихијатријске струке дао налаз да је психички неурачунљив. И ова ситуација такође с вешšтаком неуропсихијатријске струке око Додиковог психичког здравља натерала ме је да се замислим и могу да каžжем да нисам уплашšен, али нисам ни равнодушšан, рекао је лидер СДС-а.

Он је навео да је стога предузео одређене безбедносне кораке.

Босић је рекао и да је на недавном суђењу по Додиковој тужžби за клевету, веšштак кога је председник РС ангажžовао, дао налаз да Додик има ПТСП, да има одређене страхове и логореју, као говорну ману, као последицу тога јер се стресао када је чуо моју реченицу "да је украо милионе".

Оно шšто је написао неуропсихијатар којег је Додик ангаžжовао јасно говори, како је навео Босић, да се ради о озбиљним психијатријским поремећајима.

Вешšтак је на суђењу додао и да се Додик, како кажžе, сам лечио и није траžжио помоћ стручњака, šто је забрињавајућа чињеница. За нас све би било добро да га неко убеди да потражžи стручну помоћ, закључио је Босић, преноси Фена.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи