Мост ће за председника Сабора подржати кандидата ХДЗ-а

Портпарол Моста Никола Грмоја изјавио је да ће Мост подржати кандидата ХДЗ-ове Домољубне коалиције за председника Хрватског сабора на сутрашњој конститутивној седници. СДП неће имати кандидата за председника Сабора. Хрватски академик Жељко Реинер очекује да ће бити изабран једногласно.

"Подржаћемо кандидата Домољубне коалиције и тиме наставити процес формирања владе и сарадњу с Домољубном коалицијом. Та ће сарадња трајати док се реформе буду спроводиле, а ако се то не буде догађало, ми излазимо из целе приче", рекао је портпарол Моста Никола Грмоја.

Сарадња с ХДЗ-ом, како је рекао Хини, за њихову странку је пуно сигурнија.

Мост неће допустити да приликом формирања владе, људи сумњиве прошлости или они под истрагама буду њен део, поручио је Грмоја.

"И даље смо отворени за сарадњу у Сабору са свим политичким странкама око спровођења реформи, па тако и с коалицијом Хрватска расте", додао је он.

Конститутивну седницу Сабора сазвала је за сутра председница Колинда Грабар Китаровић приликом давања мандата за састављање Владе Тихомиру Орешковићу, 23. децембра, ког су предложили ХДЗ-ова Домољубна коалиција и Мост независних листа, а који јој је доказао да има подршку 78 изабраних саборских посланика.

Социјалдемократска партија Хрватске неће имати кандидата за председника Сабора на конститутивној седници 8. сазива хрватског парламента, одлучено је на седници те странке у Загребу.

"СДП неће предложити сутра никога за председника Сабора", изјавио је после седнице изабраних посланика СДП члан Главног одбора странке Пеђа Грбин новинарима, који су се испред седишта странке окупили после медијских спекулација да ће коалиција Хрватска расте предложити свога кандидата.

Грбин је на питање хоће ли подржати кандидата Домољубне коалиције Жељка Реинера одговорио:"Што се тиче гласања, то ћете видети сутра на самој седници".

У медијима се спекулисало да би, ако и коалиција Хрватска расте предложи свог кандидата, гласање могло да буде тајно и да би се би се део посланика Моста независних листа у том случају приклонио кандидату који не долази из Домољубне коалиције, пренела је Хина.

Спомињало се и да би кандидат за председника Сабора могао бити челник Хрватске иницијативе за дијалог (ХРИД) Драго Пргомет, што је он демантовао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи