Протест због жичане ограде на словеначкој граници

Цивилна иницијатива "Вајерлес" организовала је протест уз жичану ограду на реци Сутли, којим је изразила неслагање са постављањем ограда на словеначкој граници.

У протесту у месту Подчетртек на реци Сутли учествовало је око 60 људи из Словеније и Хрватске.

Жица је "један од споменика неспособности словеначке дипломатије да ствари уреди на промишљенији и мање штетне начине", рекао је за медије представник те невладине организације Андреј Чернелч.

Замерио је политичарима што пре постављања жичане ограде нису за мишљење питали грађане. То га, каже, подсећа на војну акцију.

Такође је упитао да ли словеначка држава учествује са војском на неким кризним жариштима одакле долазе избеглице због којих је постављена ограда.

Постављена ограда онемогућује приступ домаћинима до њиховог пољопривредног земљишта, а забринути су и за дивље животиње које су до сада прелазиле реку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи