Ђукановић покреће питање поверења влади

Црногорски премијер Мило Ђукановић најавио је да ће ускоро затражити "проверу" поверења влади на чијем је челу, како би се утврдило да ли актуелна извршна власт може да функционише до парламентарних избора наредне године.

Ђукановић очекује да се питање поверења влади врло брзо нађе на дневном реду Скупштине, али сматра да то није могуће пре Нове године, из техничких разлога.

"Тражићу да се испита политичко поверење овој влади да би смо заиста видели да ли она у овом саставу може да настави да функционише до избора или ћемо се евентуално суочити са том околношћу да неко други има парламентарну већину и препустити томе да формира владу", рекао је премијер Црне Горе у интервјуу подгоричкој Антени М.

Црногорска опозиција сматра да је земља у политичкој кризи, из које може изаћи само са прелазном владом која би припремила "фер и слободне изборе" наредне године.

Ђукановић је поновио да је идеја о прелазној влади "неприхатљива" и да није спреман да о томе разговара са опозицијом у оквиру отвореног дијалога о изборним правилима.

"Нисам спреман да се о томе договарам, али јесам о разним другим формама како да вам помогнемо да отклоните сумње и да не буде злоупотребе државних ресурса, да имамо чист изборни процес и да имамо кредибилну власт. Имамо разне идеје на уму, али не бих о њима у овом тренутку", рекао је премијер и лидер владајуће Демократске партије социјалиста.

Власт и опозиција, уз присуство Европске уније, воде дијалог о условима за одржавање избора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи