Подгорица: Нема потврде да је ухапшени повезан с нападима

Национални централни биро Интерпола у Висбадену обавестио је НЦБ Интерпола у Подгорици да не зна да ли је особа црногорског порекла (В.В.) повезана с нападима у Паризу, саопштила је Управа полиције Црне Горе.

"Управа полиције МУП-а Црне Горе ће са партнерским службама наставити комуникацију везано за овај и за све случајеве за које постоји интересовање за сарадњу и размену података на нивоу међународне полицијске сарадње, и предузети мере и радње из своје надлежности по захтевима, уколико нам буду упућени", наводи се у саопштењу.

Немачки медији пренели су раније да особа ухапшена 5. новембра код Бад Фајлнбаха, на аутопуту Салцбург-Минхен, у возилу "голф" црногорских регистарских таблица, до сада није била позната полицији.

Ухапшени није познат полицији ни у Црној Гори, ни у иностранству, показују прва сазнања истраге, пренео је немачки магазин Фокус, наводећи да се ухапшени брани ћутањем у затвору и да још није позвао адвоката.

За ухапшеног се наводи да је стар 51 годину и да има место пребивалишта у Црној Гори, преносе медији и наводе да има индиција да је он био на путу за Париз, иако то нису потврдиле надлежне баварске власти.

Полиција је у његовом ауту открила више пиштоља, револвера, муниције, аутоматско оружје, калашњикове, гранате, као и неколико килограма експлозива ТНТ.

Подгорички портал ЦдМ објавио је да је вест о томе да постоји наводна повезаност особе црногорског порекла са нападима у Паризу апсолутна и злонамерна спекулација.

С друге стране, премијер немачке покрајине Баварске Хорст Зехофер званично је потврдио да постоје "разлози за веровање" да је особа, која је недавно ухапшена на територији овог дела Немачке повезана са особама које су извршиле терористичке нападе у Паризу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару