Читај ми!

Аустрија, војска против подизања зида

Аустријска војска противи се подизању ограде дуж границе са Словенијом, упозоравајући на опасности у вези са тим подухватом.

Према војном документу, како преноси бечки дневник Кронен цајтунг, ограда не може функционисати, јер би требало затворити и све путеве, као и железничку везу, што би довело до колапса саобраћаја.

Даље, војска упозорава да прети неконтролисана промена руте избеглица на крају ограде у шуме, поља, дворишта и на незатворене путеве, што би представљало додатни терет по полицију и војнике, а тиме би била угрожена безбедност.

Пошто међу избеглицама нема само добронамерних људи, прети опасност да би мигранти ограду могли насилно рушити, указује војска.

У тајном документу, војска, поред опасности, наводи и алтернативе за усмеравање таласа избеглица. Као алтернативне предлоге, војска предлаже побољшања у организацији на граници Словеније.

Тако се предлаже успостављање померљивих ограда, шатора, контејнера, као што је то био случај и на прелазима са Мађарском.

Исто тако војска сматра да би требало договорити са Словенијом расподелу избеглица у мање групе за аутобусе који би их чекали.

Такође се предлаже и отварање више граничних прелаза како би се терет избеглица расподелио.

"Радије бих имао избеглице уређено на улици, него да нестану на крају жице на ничијој земљи. Од тога страхују становници пограничних места", истиче један неименовани високи официр аустријске војске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи